Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Chili sin carne

Składniki na 1 porcję:

  • Soczewica czerwona sucha 50g
  • Fasola czarna z puszki 60g
  • Kukurydza z puszki 40g
  • Papryka czerwona 50g
  • Cebula 30g
  • Bulion warzywny 150ml
  • Czosnek 5g
  • Koncentrat pomidorowy 25g (1 łyżka)
  • Olej rzepakowy 10g
  • Przyprawy :Papryka słodka mielona, chilli, kmin rzymski mielony, oregano suszone, sól, pieprz (według uznania)

Sposób przygotowania:

Przygotuj bulion warzywny. Na oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj przyprawy a następnie posiekaną w kostkę paprykę. Wsyp soczewicę i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem ok 15 minut. Dodaj pomidory z puszki, kukurydzę, fasolę i koncentrat. Gotuj jeszcze 10 minut, aż potrawa zgęstnieje. Dopraw do smaku.

Wartość odżywcza i energetyczna: (520g) 440 kcal / białko 21.5g / tłuszcz 13g / węglowodany 65g

Galeria zdjęć