Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Czekoladowa owsianka z orzechami i owocami

1 porcja

 

40g płatków owsianych

1 łyżka kakao (10g)

200ml mleka 2%, ew. napój roślinny

½ szklanka wody

1 orzech włoski (4g)

2 posiekane suszone daktyle (10g)

1 łyżeczka masła orzechowego (10g)

garść owoców sezonowych lub z mrożonki: maliny, borówki (70g)

ew. erytrol do smaku

 

Przygotowanie:

Płatki ugotuj w mleku ze szczyptą soli i erytrolu. Pod koniec jeśli będzie za gęsta dolej ew. wody.

Podawaj z masłem orzechowym, pokruszonymi prażonymi orzechami i owocami.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 433kcal

Białko: 17g

Tłuszcze: 15

Węglowodany: 63g

Galeria zdjęć