Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Dorsz pieczony w sosie koperkowym

Składniki na 1 porcję:

·        Filet z dorsza 150g

·        Ziemniaki 250g

·        Fasolka szparagowa 150g

·        Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10g)

·        Jogurt naturalny 2% 100g

·        Koperek świeży 10g

·        Sok z 1/4 cytryny 

·        Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 

Sposób przygotowania: 

Rozgrzej piekarnik do 200C. Ziemniaki pokrój w łódki, wymieszaj z 1 łyżeczką oliwy i przyprawami. Piecz 25-30 minut. Dorsza dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Po 15 minutach dołóż dorsza na blasze z ziemniakami i piecz do końca czasu z ziemniakami. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, 5-6 minut. Do sosu wymieszaj ze sobą jogurt, posiekany koperek, sól i pieprz oraz łyżeczkę oliwy. Podawaj dorsza polanego sosem, obok ziemniaków i fasolki.

Wartość odżywcza i energetyczna: (670g) 552 kcal I Białko: 40,2g I Tłuszcze: 14,1g I Węglowodany: 70,1g

Galeria zdjęć