Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Faszerowana papryka

Składniki na 1 porcję

  • Papryka czerwona 140g
  • 1 jajko
  • Mięso mielone wieprzowe 50g
  • Ryż brązowy 45g
  • Koncentrat pomidorowy 15g
  • Pieczarki 40g
  • Olej rzepakowy 5g

Przygotowanie: na patelni usmaż mięso, dodaj pieczarki, koncentrat pomidorowy oraz wodę. W tym samym czasie ugotuj ryż który po ugotowaniu dodaj na patelnię. Po wymieszaniu farszu dodaj jajko i przełóż masę do przekrojonej na 2 połówki papryki. Piecz je ok. 20 min w 180 stopniach w piekarniku

Wartość odżywcza i energetyczna: (331g) 461 kcal / białko 22g / tłuszcz 19g / węglowodany 44g

Galeria zdjęć