Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Faszerwoane papryki

Składniki na 2 porcje:

  • Papryka czerwona - 560 g (4 sztuki)
  • Passata pomidorowa (przecier) - 400 g
  • Pieczarka uprawna, świeża - 200 g (10 sztuk)
  • Cebula - 100 g (1 sztuka)
  • Ryż biały (paraboiled) - 100 g
  • Pietruszka, liście - 25 g (4 łyżeczki)
  • Koncentrat pomidorowy, 30% - 25 g (1 łyżka)
  • Olej ryżowy - 20 g (2 x Łyżka)
  • Papryczka ostra (chili) - 20 g (1 sztuka)
  • Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  • Kmin rzymski (kumin) - 1 g (szczypta)
  • Kurkuma - 1 g (szczypta)

Sposób przygotowania:

Ryż ugotuj na półtwardo, wymieszajz kurkumą. Na oleju podsmaż pokrojoną cebulkęi pieczarki. Dodaj kmin rzymski, ryż i smaż wszystkookoło 2-3 minuty. Wymieszaj całośćz koncentratem, dopraw do smaku. Dodaj natkę pietruszki i nafaszeruj papryki. Piecz w 160 stopniach przez 40 minut.. Na niewielkiej ilości oleju podsmażczosnek, zalej przecierem pomidorowym,dopraw do smaku, podawaj z paprykami.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  400 kcal/ Białko: 26 g/ Tłuszcze: 29g/ Węglowodany: 6,6g

Galeria zdjęć