Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Guacamole

Składniki na 2 porcje:

  • dojrzałe awokado
  • pół pomidora
  • sok z limonki
  • ¼ czerwonej cebuli
  • garść świeżej kolendry
  • kilka kropel soku z limonki
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie:

Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy łyżką ze skórki. Kroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojonego pomidora, kolendrę i cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Uwagi: Awokado skrapiamy sokiem limonki od razu po rozgnieceniu, dzięki temu nie ciemnieje i zachowuje kolor. Najlepiej kupić awokado hass, które jest bardziej kremowe i smaczniejsze od zwykłego awokado.

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 139 kcal/Białko: 2,3 g/Tłuszcze: 11g/Węglowodany 6 g

Galeria zdjęć