Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Hummus z ciecierzycy z warzywami

Składniki na 1 porcję:

·        Ciecierzyca konserwowa 100g

·        Pasta tahini 20g

·        Sok z 1/4 cytryny

·        Czosnek 1 ząbek

·        Sól

·        Marchewka 100g

·        Seler naciowy 100g

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę odsącz z zalewy i dokładnie osusz. Zblenduj ją na gładką masę z pastą tahini, sokiem z cytryny, czosnkiem i solą. Marchewkę i selera pokrój w słupki. Podawaj hummus w misce wraz z przygotowanymi warzywami. 

Wartość odżywcza i energetyczna: (335g) 276 kcal I Białko: 11,6g I Tłuszcze: 13,9g I Węglowodany: 27,9g

Galeria zdjęć