Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Jabłkowe ciasteczka

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 3 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka oleju np. kokosowego/ rzepakowego
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 jajko
  • szczypta cynamonu;
  • 1/2 łyżeczki miodu/ syropu daktylowego

Przygotowanie:

  1. Jabłko obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  2. Przełóż do wysokiej miski, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
  3. Jeśli ciasto wydaje Ci się bardzo lejące, dodaj więcej płatków lub amarantusa.
  4. Nabieraj rękoma ciasto, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i formuj kształt ciasteczek.
  5. Piecz ok 18 minut z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika w 180'C, kontrolując stopień zrumienienia

Galeria zdjęć