Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Jajecznica z sałatką z awokado, fetą i natką

1 porcja

 

2 jajka

½ łyżeczka oliwy z oliwek (3g)

sól

pieprz

2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku (10g)

 

Sałatka:

garść kiełek słonecznika (15g)

¼ awokado (30g)

½ pomidora (80g)

łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki (6g)

10g pokruszonego sera feta

świeżo mielony pieprz

sól

szczypta bazylii

łyżeczka oliwy z oliwek (5g)

2-3 krople soku z cytryny

 

2 kromki pieczywa graham (2x30g)

cienka warstwa serka do smarowania (10g)

natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Jajka wymieszaj w misce z solą i pieprzem i usmaż na wolnym ogniu na oliwie.

Warzywa pokrój w kostkę i ułóż na talerzu, posyp pokruszonym serem, pokrop oliwą i cytryną, dodaj świeżo zmielony pieprz i bazylię.

Pieczywo posmaruj serkiem, posyp natką i świeżo mielonym pieprzem.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 439kcal

Białko: 22g

Tłuszcze: 21g

Węglowodany: 44g

 

Galeria zdjęć