
Kanapki z łososiem i serem ricotta
Przepis na 1 porcję:
- 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (70 g)
- 5 łyżek sera ricotta (100 g)
- 1 porcja łososia wędzonego (100 g)
- 2½ łyżki koperku (20 g)
- Sok z połówki cytryny (40 g)
- Szczypta soli (1 g)
- Szczypta pieprzu czarnego (1 g)
Sposób przygotowania:
Kromki chleba przypiecz w tosterze. W misce wymieszaj ser ricotta z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masę nanieś na kromki, udekoruj kawałkami łososia i posyp koperkiem.
Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 489,0 kcal/Białko: 34,7 g/Tłuszcz: 20,1 g/Węglowodany: 49,9 g