Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Krem pomidorowo-paprykowy

Składniki na 5 porcji:

  • 8 średnich pomidorów najlepiej malinowych

  • 2 średnie papryki

  • 2 średnie cebule

  • 4 ząbki czosnku

  • 500ml bulionu

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • bazylia suszona, sól, pieprz do smaku

  • 1 łyżka cukru

  • kilka listków świeżej bazylii

 

Kroimy pomidora, cebulkę i paprykę w większe kawałki, Obieramy czosnek i wszystkie warzywa umieszczamy w blaszce do pieczenia. Polewamy oliwą, doprawiamy przyprawami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu przekładamy do garnka, dodajemy świeże listki bazylii, bulion, cukier i blendujemy na krem. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany.

Jedna porcja zawiera 165 kcal.

 

Galeria zdjęć