Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Krem z kalafiora

Składniki na 4 porcje:

·        Kalafior 1/2 dużej sztuki (ok. 400g)

·        Por 1 sztuka (ok. 150g)

·        Bulion warzywny 1 litr

·        Jogurt naturalny 2%  100g

·        Olej 1 łyżka

·        Sól i pieprz

·        Gałka muszkatołowa 

·        Pestki słonecznika 10g (na 1 porcję)

·        Natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pokrój drobno pora i czosnek. Na rozgrzanym w garnku oleju duś je przez 3 minuty. Kalafiora obierz i podziel na różyczki. Dodaj warzywa i bulion do garnka, przykryj i gotuj 15 minut. Ugotowane warzywa blenduj z jogurtem i przyprawami do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową zupę krem podawaj z pestkami słonecznika i natką pietruszki.

 

Wartość odżywcza i energetyczna: (1 porcja - 416g) 145 kcal I Białko: 7,2g I Tłuszcze: 7,7g I Węglowodany: 13,3g

 

Galeria zdjęć