Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Krem z pomidorów

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła lub 30 g oliwy z oliwek
  • 700 g pomidorów z puszki lub 700 g pomidorów przekrojach na pół
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego lub 1 łyżeczka mieszanych ziół suszonych
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka bulionu mięsnego lub warzywnego
  • 100 g śmietany min 30% tłuszczu
  • 2-4 liście bazylii świeżej
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście

 

Sposób przygotowania:

1. Rozdrobnić czosnek i cebule.

2. Do garnka włożyć rozdrobnione składniki i dodać masło i dusić.

3. Rozdrobnić pomidory i dodać do garnka i także dodać koncentrat pomidorowy sól cukier i organo.

4. Wlać wodę i koncentrat bulionu i gotować przez 15 min w 100C.

5. Dodać śmietanę bazylię i pietruszkę i przelać do miksera i zmiksować zupę podawać na ciepło.

 

Wartości odżywcze na 1 porcję: 185,5 kcal / Białko : 2,6 g / Węglowodany: 10,9 g / Tłuszcz: 16g

Galeria zdjęć