Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Makaron spaghetti z warzywami

Przepis na 1 porcję:

  • Makaron spaghetti (60 g)
  • 3 duże łyżki kukurydzy konserwowej (50 g)
  • ¾ małej sztuki cukinii (100 g)
  • 5 sztuk pomidorów koktajlowych (100 g)
  • 1 garść szpinaku (30 g)
  • ½ małej sztuki cebuli (20 g)
  • 1½ łyżki oliwy z oliwek (15 g)
  • Szczypta soli (1 g)
  • Szczypta pieprzu czarnego (1 g)
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii (5 g)

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente. Cukinię, cebulę i pomidory pokrój, kukurydzę odsącz i podsmaż wszystko na oliwie. Gdy warzywa są prawie gotowe, dodaj szpinak i podsmaż 2-3 minuty. Dodaj makaron, przyprawy i podsmaż jeszcze 2-3 minuty, cały czas mieszając.

Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 427,0 kcal/Białko: 12,0 g/Tłuszcz: 16,0 g/Węglowodany: 57,0 g

Galeria zdjęć