Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Makaron z pieczonym serem feta i pomidorami koktajlowymi

Przepis na 1 porcję:

  • ¾ szklanki makaronu penne (50 g)
  • Ser feta (60 g)
  • 10 sztuk pomidorów koktajlowych (200 g)
  • ½ łyżki oliwy z oliwek (5 g)
  • 1 łyżeczka czosnku (5 g)
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii (5 g)
  • 1½ łyżki suszonej papryki słodkiej (10 g)
  • Szczypta soli (1 g)
  • Szczypta pieprzu czarnego (1 g)

Sposób przygotowania:

Pomidory koktajlowe przełóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą i dopraw przyprawami. Na środku naczynia ułóż ser feta. Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 30 minut. W między czasie ugotuj makaron. Ugotowany makaron przełóż do naczynia z serem feta i pomidorami.

Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 480,0 kcal/Białko: 18,0 g/Tłuszcz: 21,0 g/Węglowodany: 54,0 g

Galeria zdjęć