Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Matiasy w oleju lnianym z koperkiem

Składniki na 4 porcje:

  • 4 matiasy /kupowane w pojemnikach w zalewie/
  • 2 cebule
  • Pieprz młotkowy mielony
  • Koperek – pół pęczka
  • 2 łyżki oleju lnianego

 

Przygotowanie:

  1. Śledzie umyć, zamoczyć w wodzie na około 2h.
  2. Pokroić na 4 kawałki.
  3. Cebulę drobno posiekać, zalać wrzątkiem, pozostawiamy na około 15 min.
  4. Odcedzić cebulę na sitku i doprawić pieprzem.
  5. Posiekany drobno koperek mieszamy z cebulą.
  6. Dodajemy śledzie, wszystko razem mieszamy.
  7. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 280 kcal/Białko: 21 g/Tłuszcze: 21 g/Węglowodany/ 3 g

Galeria zdjęć