
Matiasy w oleju lnianym z koperkiem
Składniki na 4 porcje:
- 4 matiasy /kupowane w pojemnikach w zalewie/
- 2 cebule
- Pieprz młotkowy mielony
- Koperek – pół pęczka
- 2 łyżki oleju lnianego
Przygotowanie:
- Śledzie umyć, zamoczyć w wodzie na około 2h.
- Pokroić na 4 kawałki.
- Cebulę drobno posiekać, zalać wrzątkiem, pozostawiamy na około 15 min.
- Odcedzić cebulę na sitku i doprawić pieprzem.
- Posiekany drobno koperek mieszamy z cebulą.
- Dodajemy śledzie, wszystko razem mieszamy.
- Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 280 kcal/Białko: 21 g/Tłuszcze: 21 g/Węglowodany/ 3 g