Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Mozzarella z awokado i pomidorem

1 porcja

 

1 duży pomidor (200-220g)

100g mozzarelli light

¼ awokado (ok. 35g)

1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki (12g)

1 łyżeczka pistacji (3g)

2 garści kiełek (20g)

łyżeczka oliwy (5g)

sól

pieprz

płatki chili

 

1 kromka pieczywa graham (30g)

 

Przygotowanie:

Na talerzu ułóż pokrojonego w plastry pomidora, awokado i mozzarellę porwaną na mniejsze kawałki.

Dodaj kiełki, natkę, pistacje, sól, świeżo mielony pieprz i oliwę.

Podawaj z grzanką z pieczywa.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 442kcal

Białko: 30g

Tłuszcze: 24g

Węglowodany: 30g

Galeria zdjęć