
Naleśniki szpinakowe z brzoskwiniami:
Składniki na 2 porcje:
Ciasto:
- 70g świeżego szpinaku
- 250 ml mleka 1,5%
- 2 jajka
- 160g mąki pszennej
Farsz:
- 60ml jogurtu naturalnego
- 250g twarogu półtłustego
- 2 brzoskwinie
- łyżka erytrytolu
Przygotowanie:
- Umyj dokładnie szpinak i zblenduj go z mlekiem na jednorodną masę
- Do masy dodaj resztę składników na ciasto, ponownie zblenduj i odstaw na 15 minut.
- Twaróg, jogurt i erytrytol zagnieć widelcem aż składniki się połączą
- Z brzoskwiń usuń pestki i pokrój je w kostkę
- Naleśniki smaż na suchej rozgrzanej patelni
- Na gotowe naleśniki nałóż twarożek i brzoskwinie
- Naleśniki możesz składać w koperty lub rulony
Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 645kcal/ Białko 45g / Tłuszcz 15,5g / Węglowodany 79g