Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Naleśniki szpinakowe z brzoskwiniami:

Składniki na 2 porcje:

Ciasto:

  • 70g świeżego szpinaku
  • 250 ml mleka 1,5%
  • 2 jajka
  • 160g mąki pszennej

Farsz:

  • 60ml jogurtu naturalnego
  • 250g twarogu półtłustego
  • 2 brzoskwinie
  • łyżka erytrytolu

 

Przygotowanie:

  1. Umyj dokładnie szpinak i zblenduj go z mlekiem na jednorodną masę
  2. Do masy dodaj resztę składników na ciasto, ponownie zblenduj i odstaw na 15 minut.
  3. Twaróg, jogurt i erytrytol zagnieć widelcem aż składniki się połączą
  4. Z brzoskwiń usuń pestki i pokrój je w kostkę
  5. Naleśniki smaż na suchej rozgrzanej patelni
  6. Na gotowe naleśniki nałóż twarożek i brzoskwinie
  7. Naleśniki możesz składać w koperty lub rulony

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 645kcal/ Białko 45g / Tłuszcz 15,5g / Węglowodany 79g

Galeria zdjęć