Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Omlet z groszkiem, natką i serem feta

1 porcja

 

2 jajka

4 łyżki zielonego groszku (mrożonka lub z puszki) (60g)

1 łyżka posiekanej natki pietruszki (12g)

sól

pieprz

płatki chili (1g)

 

1 łyżka oliwy z oliwek (10g)

30g sera feta

1 łyżka posiekanego szczypiorku (5g)

garść kiełek (15g)

6-8 pomidorków koktajlowych (100g)

1 kromka pieczywa graham (30g)

 

Przygotowanie:

Jaja wybij do miski, wymieszaj z natką, groszkiem i przyprawami do smaku. Patelnie wysmaruj oliwą, rozgrzej i wylej masę jajeczną, pokrusz ser feta i szczypiorek. Smaż pod przykryciem na wolnym ogniu 1-2 minuty.

Przełóż na talerz i udekoruj kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 434kcal

Białko: 27g

Tłuszcze: 23g

Węglowodany: 29g

Galeria zdjęć