
Omlet z groszkiem, natką i serem feta
1 porcja
2 jajka
4 łyżki zielonego groszku (mrożonka lub z puszki) (60g)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (12g)
sól
pieprz
płatki chili (1g)
1 łyżka oliwy z oliwek (10g)
30g sera feta
1 łyżka posiekanego szczypiorku (5g)
garść kiełek (15g)
6-8 pomidorków koktajlowych (100g)
1 kromka pieczywa graham (30g)
Przygotowanie:
Jaja wybij do miski, wymieszaj z natką, groszkiem i przyprawami do smaku. Patelnie wysmaruj oliwą, rozgrzej i wylej masę jajeczną, pokrusz ser feta i szczypiorek. Smaż pod przykryciem na wolnym ogniu 1-2 minuty.
Przełóż na talerz i udekoruj kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 434kcal
Białko: 27g
Tłuszcze: 23g
Węglowodany: 29g