
Owsiane ciasto czekoladowe
Przepis na 10 porcji:
- 2 średnie banany (240 g)
- Płatki owsiane (200 g)
- 1 szklanka napoju sojowego (250 g)
- 1 łyżka kakao (10 g)
- 1 łyżka oleju rzepakowego (10 g)
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia (5 g)
- Gorzka czekolada (60 g)
- 1½ garści malin (100 g)
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane, banany, kakao, proszek do pieczenia, olej i napój roślinny umieść w misce i zblenduj na gładką masę. Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp posiekaną czekoladą i malinami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut.
Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 153,0 kcal/Białko: 4,1 g/Tłuszcz: 5,0 g/Węglowodany: 25,7 g