
Owsianka przeciwzapalna
Składniki na 1 porcję:
-
40g płatków owsianych
-
1 szklanka napoju roślinnego
-
40g cukinii
-
15g orzechów pekan
-
2 łyżeczki erytrytolu
-
1 łyżka kakao
-
1 łyżeczka cynamonu
-
½ łyżeczki kurkumy (jeżeli nie lubisz wyczuwalnego smaku i zapachu dodaj mniej)
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
garść borówek bądź innych owoców jagodowych
Ścieramy cukinię na grubych oczkach, Orzechy pekan mielimy bądź drobno kroimy, Płatki, napój, kakao i erytrytol dodajemy do rondelka i gotujemy do miękkości. Wyłączamy i dodajemy orzechy, kurkumę i cynamon, mieszamy i podajemy z jogurtem oraz borówkami.
Całość ma ok. 460 kcal oraz
-
B: 10g
-
T: 17g
-
W: 71g