
Pasta z łososia z serkiem i koperkiem
2 porcje
100g wędzonego na ciepło łososia
2 łyżki serka kanapkowego (50g)
1 łyżka jogurt naturalnego (20g)
1 łyżka posiekanego koperku (10g)
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki (12g)
1 łyżka posiekanych drobno oliwek (9g)
świeżo mielony pieprz
sól
płatki chili (0,5g)
2 kromki pieczywa żytniego (2x40g)
garść kiełek rzodkiewki (15g)
10cm ogórka do chrupania (70g)
Przygotowanie:
Łososia rozdrobnij widelcem i połącz z serkiem, przyprawami, oliwkami i ziołami, dokładnie wymieszaj.
Podawaj z pieczywem razowym, kiełkami i ogórkiem.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 433kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 19g
Węglowodany: 43g