
Pasta z makreli z groszkiem i jajkiem
2 porcje
100g wędzonej makreli
2 jajka na twardo
½ szklanki zielonego groszku (70g)
1 łyżka posiekanego koperku (10g)
1 łyżka posiekanej natki (12g)
sól
pieprz
płatki chili (2g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (40g)
1 łyżeczka musztardy (5g)
1 łyżeczka majonezu light (10g)
Do porcji:
2 kromki pieczywa żytniego (ok. 70g)
2-3 ogórki kiszone (120g)
Przygotowanie:
Makrelę i jajka rozgnieć widelcem, dodaj przyprawy, jogurt, majonez i musztardę. Do powstałej pasty dodaj groszek, koperek i natkę, delikatnie wymieszaj.
Podawaj z pieczywem i ogórkami.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 433kcal
Białko: 25g
Tłuszcze: 21g
Węglowodany: 39g