Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Pasta z makreli z groszkiem i jajkiem

2 porcje

 

100g wędzonej makreli

2 jajka na twardo

½ szklanki zielonego groszku (70g)

1 łyżka posiekanego koperku (10g)

1 łyżka posiekanej natki (12g)

sól

pieprz

płatki chili (2g)

2 łyżki jogurtu naturalnego (40g)

1 łyżeczka musztardy (5g)

1 łyżeczka majonezu light (10g)

 

Do porcji:

2 kromki pieczywa żytniego (ok. 70g)

2-3 ogórki kiszone (120g)

 

Przygotowanie:

Makrelę i jajka rozgnieć widelcem, dodaj przyprawy, jogurt, majonez i musztardę. Do powstałej pasty dodaj groszek, koperek i natkę, delikatnie wymieszaj.

Podawaj z pieczywem i ogórkami.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 433kcal

Białko: 25g

Tłuszcze: 21g

Węglowodany: 39g

 

Galeria zdjęć