Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Pieczona owsianka z gruszką i rabarbarem

Składniki na 2 porcje:

  • 100g płatków owsianych górskich
  • łyżka erytrytolu
  • poł łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125ml mleka 1,5%
  • 60ml jogurtu naturalnego
  • 10ml oleju –łyżka
  • 1 jajko
  • 1 gruszka
  • 2 łodygi rabarbaru pokrojone w kostkę

 

Przygotowanie:

  1. Rabarbar i gruszkę pokrój w kostkę
  2. Mokre składniki dokładnie wymieszaj trzepaczką, następnie dodaj suche składniki i również wymieszaj
  3. Do powstałej masy dodaj połowę gruszki i rabarbaru, całość wymieszaj
  4. Przełóż masę do naczynka żaroodpornego, posyp resztą rabarbaru i gruszki
  5. Całość piecz w 180 stopniach przez około 25 minut

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 640kcal/ Białko 24,5g / Tłuszcz 24g / Węglowodany 74g

Galeria zdjęć