Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Pieczony halibut z cytrynową marynatą i suszonymi pomidorami

2 porcje

 

2 kawałki filetu z halibuta (2x150g)

Marynata:

1 łyżka oliwy z oliwek (10g)

1 łyżka soku z cytryny (6g)

1 łyżeczka startej skórki z cytryny (5g)

2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku (10g)

2 drobno posiekane suszone pomidory z zalewy (20g)

sól

pieprz

płatki chili

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Do 1 porcji:

50g brązowego ryżu

Surówka z kapusty, marchewki i ananasa: 1 garść posiekanej drobno kapusty pekińskiej (50g), 1 łyżka drobno posiekanej natka pietruszki (12g), 2 łyżki startej marchewki (20g), ½ plastra ananasa (20g), 1 łyżka uprażonych pestek słonecznika (10g), sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego (20g), łyżeczka musztardy (10g), sól, pieprz.

 

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszaj. Halibuta osusz, delikatnie oprósz solą i posmaruj marynatą. Zostaw na 15-20min.

Na pergaminie ułóż jeden kawałek ryby. Szczelnie zawiń, zrób takiego cukierka.

Piekarnik rozgrzej do 220st C i wstaw halibuta. Piecz 15 minut.

Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przygotuj surówkę i dopraw do smaku.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 514kcal

Białko: 41g

Tłuszcze: 15g

Węglowodany: 54g

Galeria zdjęć