Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Placki bananowo-bambusowe z kvargiem

Przepis na 1 porcję (3 placki):

  • Banan (½ sztuki, 60 g)
  • Otręby owsiane (30 g)
  • Jajka (1 sztuka, 50 g)
  • Jogurt Kvarg naturalny (2 łyżki, 50 g)
  • Błonnik bambusowy (5 g)
  • Erytrol (1 łyżeczka, 5 g)
  • Ekstrakt waniliowy (½ łyżeczki, 2 g)
  • Szczypta soli (1 g)
  • Olej rzepakowy (1 łyżeczka, 5 g)

Sposób przygotowania:

  1. W misce rozgnieć banana na puree.
  2. Dodaj otręby, jajko, jogurt Kvarg, błonnik bambusowy, erytrol, ekstrakt waniliowy i sól. Wymieszaj na gładką masę.
  3. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju.
  4. Smaż niewielkie porcje ciasta na małym ogniu, po około 2–3 minuty z każdej strony, aż będą złociste.

Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji (3 placki): 229 kcal /Białko: 11,2 g /Tłuszcz: 7,8 g / Węglowodany: 28,3 g

Galeria zdjęć