Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Pomidorowy bulgur z koperkiem

Przepis na 1 porcję:

  • Kasza bulgur (50 g suchej)
  • Oliwa z oliwek (1 łyżka, 10 g)
  • Pomidory świeże (100 g)
  • Pasta z suszonych pomidorów (1 łyżeczka, 10 g)
  • Koperek świeży (1 łyżka, 5 g)
  • Szczypta soli (1 g)
  • Szczypta pieprzu (1 g)

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę bulgur zgodnie z instrukcją na opakowaniu (około 10–12 minut). Odcedź i odstaw.
  2. W międzyczasie pokrój pomidory w kostkę i posiekaj koperek.
  3. W misce wymieszaj ugotowaną kaszę z oliwą, pastą z suszonych pomidorów, solą i pieprzem.
  4. Dodaj pomidory i koperek, dokładnie wymieszaj.
  5. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 244 kcal/ Białko: 5,6 g /Tłuszcz: 10,9 g / Węglowodany: 31,5 g

Galeria zdjęć