Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Razowe ciasteczka owsiane o smaku czekoladowym

Składniki na około 20 ciastek:

  • 120 g miękkiego masła
  • 70 g cukru brzozowego (ksylitolu)
  • 1 jajko
  • 100 g płatków owsianych
  • 140 g mąki razowej
  • 100 g czekolady.


Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrem przy pomocy miksera. Dodać jajko, dalej ucierając. Zmielić płatki owsiane (mogą być również w całości, ale masę łatwiej jest połączyć, jeśli płatki są rozdrobnione). Czekoladę zetrzeć na małych oczkach tarki. Do masy jajecznej dodać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć łyżką. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż zaczną się lekko brązowić.

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  99 kcal/ Białko: 1,9 g/ Tłuszcze: 5,7 g/ Węglowodany: 12,2 g

Galeria zdjęć