Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka awokado-kurczak

Składniki na 1 porcję:

  • garść sałaty

  • 100g piersi z indyka

  • 50g awokado

  • 100g pomidorków cherry

  • 15g cebulki czerwonej

  • 10g parmezanu

  • 30g bagietki pełnoziarnistej

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sos:

  • 2 łyżki jogurtu greckiego

  • 10g parmezanu

  • ½ łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

  • pieprz, sól, bazylia suszona

 

Marynujemy pierś z indyka w ulubionych przyprawach i smażymy na oliwie z oliwek. Na tej samej patelni opiekamy bagietkę. Na talerz kładziemy sałatę,pokrojone warzywa i awokado. W miseczce mieszamy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty parmezan, oliwę z oliwek, sok z cytryny, przyprawy i dokładnie mieszamy. Kroimy indyka w grubsze plastry, wykładamy na sałatkę, polewamy gotowym sosem i ścieramy parmezan. Podajemy z podpieczonym pieczywem.

 

Całość ma 580 kcal oraz

  • B: 38,8g

  • T: 35,5g

  • W: 29g

 

Galeria zdjęć