Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka Farfalle z szynką i selerem naciowym

Składniki na 4 porcje:

  • 100 g makaronu Farfalle (kokardki)
  • 1 świeży ananas
  • 150 g szynki prasowanej
  • 6 łodyg selera naciowego (300 g)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (50 g)
  • 3 łyżki musztardy (50 g)
  • sól, pieprz, suszone pomidory z bazylią – do smaku

 

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować do postaci al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić na sicie. Wystudzić.
  2. Ananasa obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  3. Szynkę pokroić w kwadraciki o rozmiarze 2 cm na 2 cm.
  4. Selera naciowego umyć dokładnie i pociąć w półcentymetrowe półplasterki.
  5. Do miski przełożyć makaron, ananasa, szynkę i selera. Dodać jogurt naturalny i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  6. Na wierzch posypać suszonymi pomidorami z bazylią.

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 248kcal/Białko: 13,1 g/Tłuszcze: 3 g/Węglowodany: 44,6 g

Galeria zdjęć