Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka z awokado i komosą ryżową

Opracowała: Karolina Szcześniak

 

Składniki na 1 porcję:

  • mix młodych liści (sałata, rukola, roszponka) - 50g
  • komosa ryżowa kolorowa - 50g
  • awokado - 70g
  • papryka - 100g
  • ser żółty - 50g
  • żurawina - garść
  • oliwa z oliwek - łyżeczka
  • sól - szczypta

 

Przygotowanie:

Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Mix umyj, osusz i pokrój. Awokado i ser pokrój w kostkę, paprykę pokrój w kostkę. Kaszę przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki. Przemieszaj i polej oliwa z oliwek oraz dopraw sola..

 

Wartość odżywcza i energetyczna porcji: 648 kcal / Białko: 23.4g / Tłuszcz: 34.5g / Węglowodany: 65.8g

 

Galeria zdjęć