
Sałatka z awokado i komosą ryżową
Opracowała: Karolina Szcześniak
Składniki na 1 porcję:
- mix młodych liści (sałata, rukola, roszponka) - 50g
- komosa ryżowa kolorowa - 50g
- awokado - 70g
- papryka - 100g
- ser żółty - 50g
- żurawina - garść
- oliwa z oliwek - łyżeczka
- sól - szczypta
Przygotowanie:
Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Mix umyj, osusz i pokrój. Awokado i ser pokrój w kostkę, paprykę pokrój w kostkę. Kaszę przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki. Przemieszaj i polej oliwa z oliwek oraz dopraw sola..
Wartość odżywcza i energetyczna porcji: 648 kcal / Białko: 23.4g / Tłuszcz: 34.5g / Węglowodany: 65.8g