Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka z łososiem, ogórkiem, awokado i malinami

1 porcja

 

2 garści roszponki (40g)

garść kiełek rzodkiewki (15g)

100g wędzonego na ciepło łososia

¼ awokado (35g)

10 cm ogórka (70g)

2 rzodkiewki (30g)

6-7 pomidorków koktajlowych (70g)

2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki (24g)

5 oliwek (15g)

garstka malin (25g)

garstka borówek (25g)

łyżka orzechów włoskich (10g)

 

Sos miodowo – musztardowy (2 porcje):

1 łyżeczka soku z cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka ciepłej wody

½ łyżeczki miodu

½ łyżeczki musztardy

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Składniki sosu umieść w słoiku, zakręć szczelnie i zacznij wytrząsać do momentu otrzymania gładkiego sosu.

Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół, rzodkiewki w plasterki, awokado w kostkę.

Na talerzu ułóż roszponkę, kiełki, warzywa i poszarpanego na mniejsze kawałki łososia.

Posyp owocami i uprażonymi na suchej patelni orzechami.

Polej sosem.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 507 kcal

Białko: 30g

Tłuszcze: 34g

Węglowodany: 23g

Galeria zdjęć