Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka z pieczoną ciecierzycą

Składniki na 1 porcję: 

·        Ciecierzyca konserwowa 100g

·        Pierś z kurczaka 150g

·        Ogórek zielony 50g

·        Pomidor 100g

·        Kukurydza 50g

·        Cebula czerwona 20g

·        Oliwa z oliwek 5g

·        Olej lniany 10g

·        Sok z 1/4 cytryny

·        Sól i pieprz

Sposób przygotowania: 

Ciecierzycę odcedź i opłucz pod zimną wodą, a następnie osusz. Wyłóż ją na blachę i piecz w nagrzanym do 180C piekarniku przez 20-25 minut. W tym czasie usmaż kurczaka na łyżce oliwy do momentu aż osiągnie złocisty kolor. Pokrój w kostkę pomidora, ogórka i cebulę. Po wyjęciu ciecierzycy z piekarnika poczekaj 5 minut aż ostygnie. Wyłóż gotowe składniki na miskę, polej olejem lnianym i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. 

Wartość odżywcza i energetyczna: (485g) 460 kcal I Białko: 40g I Tłuszcze: 19,8g I Węglowodany: 32g

Galeria zdjęć