Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka z soją i olejem z dyni

Składniki na 4 porcje:

  • ½ szklanki suchych nasion soi (90 g)
  • pół kalafiora
  • pół brokuł
  • 200 g kapusty pekińskiej
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oleju z dyni
  • sól, pieprz – do smaku

 

Sposób przygotowania:

  1. Soję ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
  2. Kalafiora i brokuł porwać na drobne różyczki.
  3. Kapustę pekińską pociąć w paski.
  4. Pomidora pokroić w plasterki.
  5. Na talerzu ułożyć kapustę, na niej różyczki kalafiora i brokuł, plastry pomidora. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wierzch posypać ziarnem soi i polać olejem z dyni.

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  249,5 kcal/ Białko: 13,1 g/ Tłuszcze: 15,5 g/ Węglowodany: 10 g

Galeria zdjęć