Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka z tuńczykiem, pesto i suszonymi pomidorami

2 porcje

 

150g makaronu kokardki- najlepiej razowy lub pełnoziarnisty

2 pełne łyżki zielonego pesto (może być gotowe ze słoiczka)(40g)

5 suszonych pomidorów z zalewy (50g)

100g tuńczyka w sosie własnym

15 pomidorków koktajlowych (150g)

4 garści rukoli (ok. 80g)

2 łyżki nasion słonecznika (20g)

 

Przygotowanie:

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z pesto.

Nasiona słonecznika upraż na suchej dobrze rozgrzanej patelni.

Pomidorki przekrój na pół. Pomidory z zalewy posiekaj w paseczki.

Na talerzu ułóż rukolę, makaron z Pesto, kawałki tuńczyka i pomidorki koktajlowe i pomidory suszone.

Posyp po wierzchu nasionami słonecznika.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 544kcal

Białko: 25g

Tłuszcze: 19g

Węglowodany: 68g

Galeria zdjęć