Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka ziemniaczana ze śledziem

Przepis na 2 porcje

1 filet śledziowy solony

3 małe ziemniaki

1 jajko

½ czerwonej cebuli

1 łyżka oliwy

1 łyżka szczypiorku

1 łyżeczka soku z cytrtny

Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filet śledziowy opłukać, odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić w większą kostkę. Jajko ugotować i pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie w salaterce, posypać szczypiorkiem, skropić oliwą i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze i energetyczne 1 porcji (185g): 252 kcal / Białko: 14,8g / Węglowodany: 13,2g / Tłuszcze: 15,3g

Galeria zdjęć