Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Syrniki z malinami i płatkami migdałów

Składniki na 1 porcję:

·        Twaróg chudy 100g

·        Mąka orkiszowa 40g

·        Jajo duże (ok. 65g)

·        Budyń waniliowy bez cukru 10g

·        Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki 

·        Erytrytol 15g (3 łyżeczki)

·        Mleko 1,5% 2 łyżki

·        Olej do smażenia 1/2 łyżeczki

·        Maliny 100g

·        Płatki migdałów 5g

 

Sposób przygotowania:

Twaróg rozgnieć widelcem, wymieszaj z mąką, proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, jajkiem i mlekiem. Smaż placki na rozgrzanej patelni do zarumienienia z obu stron. Podawaj ze świeżymi lub mrożonymi malinami, płatkami migdałów i zblendowanym na pył erytrytolem (lepszy zamiennik cukru pudru).

 

Wartość odżywcza i energetyczna: (358g) 464 kcal I Białko: 37,3g I Tłuszcze: 11,9g I Węglowodany: 69,2g 

Galeria zdjęć