Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Tortilla z pastą z tuńczyka

2 porcje

 

2 pszenne placki tortilli (120g)

1 puszka tuńczyka w sosie własnym (140g)

¼ czerwonej cebuli (25g)

1 ogórek kiszony (60g)

Fasola czerwona z puszki (120g)

2 łyżki uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich (20g)

2 łyżki jogurtu greckiego (60g)

1 łyżeczka musztardy (5g)

3 łyżki posiekanej natki pietruszki (36g)

sól

pieprz

ostra papryczka chili (1-2g)

 

Dodatki:

2 garści roszponki/ sałaty lodowej/ kiełek (40g)

ogórek (100g)

4 rzodkiewki (60g)

 

Przygotowanie:

Ogórka kiszonego zetrzyj na tarce a cebulę drobno posiekaj. Fasolę i tuńczyka odcedź na sicie i rozgnieć widelcem, ale nie zbyt dokładnie.

W misce połącz fasolę, tuńczyka, orzechy, natkę, cebulę i ogórka. Dodaj jogurt, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Ogórka świeżego i rzodkiewki pokrój w plastry.

Na placku tortilli rozłóż sałatę, warzywa, pastę, zwiń i zgrilluj na suchej patelni.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 442kcal

Białko: 31g

Tłuszcze: 12g

Węglowodany: 48g

Galeria zdjęć