Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Wrap jajeczny z chili i warzywami

1 porcja

 

2 jajka

sól

pieprz

1 łyżka natki pietruszki (12g)

ostre płatki chili (1g)

3 łyżki startego żółtego sera (30g)

2 suszone posiekane drobno pomidory (20g)

1 tortilla pełnoziarnista (60g)

1 łyżka pasty pomidorowej np. z suszonych pomidorów lub Pesto (15g)

½ łyżeczki masła (3g)

 

Do podania:

garstka rukoli/ roszponki/ kiełek (15g)

2 rzodkiewki pokrojone w plastry (30g)

5cm ogórka pokrojony w plastry (50g)

 

Przygotowanie:

Jaja wybij do miski, dodaj natkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Tortillę posmaruj pastą z jednej strony.

Na patelni rozgrzej masło, wylej masę jajeczną, posyp startym serem, płatkami chili i ułóż posmarowany pastą placek tortilli (pasta powinna przykleić się do omletu).

Przyciśnij lekko tak aby warstwy się połączyły. Po 30 sekundach przewróć i smaż jeszcze chwilę aż wrap się zarumieni.

Zdejmij go na deskę - omletem do góry. Ułóż rukolę lub kiełki, ogórka i rzodkiewkę.

Możesz pokroić w mniejsze kawałki.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 554kcal

Białko: 29g

Tłuszcze: 31g

Węglowodany: 38g

 

Galeria zdjęć