Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Zupa ramen

Składniki (2- 3 porcje):

·         4 skrzydełka z kurczak

·         1 cebula

·         1 marchewka

·         1 pietruszka

·         ½ pora

·         2 ząbki czosnku

·         200g makaron ramen

·         200g pierś z kurczaka

·         4 pieczarki

·         1 jajko

·         2 łyżki oleju

·         kiełki fasoli mung

·         szczypiorek

·         1 szt trawy cytrynowej

·         1,5l wody

·         30g miso

·         50ml sos sojowy

·         Przyprawy: sól, pieprz, płatki chili, anyż  

Przygotowanie:

Po tym czasie bulion przecedź i dopraw solą i pieprzem. Pierś z kurczaka przypraw i obsmaż na patelni na złoty kolor. Po przestudzeniu filet pokrój w plastry. Pieczarki pokrojone w cienkie plasterki obsmaż na patelni po kurczaku. W międzyczasie ugotuj jajka na półtwardo i obierz ze skorupki. Makaron ramen ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. Do półmiska włóż ugotowany makaron, kurczak, pieczarki, jajko przekrojone na pół. Wszystko zalej bulionem a na koniec dodaj kiełki lucerny i pokrojony szczypiorek.  Warzywa obierz i umyj. Mięso (skrzydełka) umyj a następnie zalej wodą i zagotuj. W trakcie gotowania zdejmij szumowiny. Do mięsa dodaj obrane warzywa, czosnek, anyż, chili, sos sojowy, pastę miso, trawę cytrynową i całość gotuj ok. 1godziny.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 519 kcal/Białko: 41,0g /Tłuszcze: 31,0g/Węglowodany: 48,0 g

 

Galeria zdjęć