Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Zupa z pomidorów z ciecierzycą

Przepis 2 porcje:

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy ( może być z puszki)
  • 400 g krojonych pomidorów ( z puszki) lub passaty
  • 2 czerwone papryki
  • 1 biała cebula
  • 100 ml jogurtu greckiego
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • Dodatki: kilka listków świeżej bazylii, 2 łyżki oliwy,
  • Przyprawy: szczypta soli, szczypta pieprzu, szczypta cynamonu i imbiru mielonego

 Sposób przygotownia:

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebule i smaż 2 minuty, dodaj pokrojone pomidory i paprykę , dopraw imbirem i cynamonem. Duś kolejne 5 minut. Dodaj bulion gotuj kolejne 5 minut, dopraw solą i pieprzem a następnie zblenduj. Wsyp ciecierzyce i dodaj jogurt, gotuj jeszcze 5 minut. Przed podaniem świeżą  bazylią.

Galeria zdjęć