Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Kaszotto z tuńczykiem

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g kaszy bulgur (1 torebka)
  • 1 puszka tuńczyka w oleju (120 g)
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 pomidory suszonych z oleju
  • 5 łodyżek szczypioru
  • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz – do smaku
  • nać pietruszki – do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotować do postaci al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć na sicie.
  2. Tuńczyka osączyć na sicie z nadmiaru oleju.
  3. Ogórka pokroić w kostkę.
  4. Pomidory pokroić w paski.
  5. W miseczce wymieszać ciepłą kaszę, tuńczyka, pokrojonego ogórka, pomidory i drobno pocięty szczypior. Dodać oliwę z suszonych pomidorów. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  6. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 368 kcal/Białko: 23,8 g/Tłuszcze: 13,2 g/Węglowodany: 31,5 g

Galeria zdjęć