
Batony energetyczne z komosą ryżową i daktylami
Przepis na 8 batonów:
• 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (150 g)
• 1 szklanka daktyli (150 g) - namoczone
• ½ szklanki migdałów (75 g)
• ¼ szklanki nasion słonecznika (40 g)
• 2 łyżki miodu (40 g)
• 2 łyżki masła migdałowego (30 g)
• 2 łyżki wiórków kokosowych (20 g)
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki umieść w misce i dobrze wymieszaj.
2. Masę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie ją spłaszczając.
3. Schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę, a następnie pokrój na 8 równych
batonów.
Wartości odżywcze i energetyczne (1 baton): 210 kcal/ Białko: 6g / Węglowodany: 27 g / Tłuszcze: 9g