Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Bezglutenowe ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami

Bezglutenowe ciasto z rabarbarem i truskawkami

Przepis na 20  porcji:

Ciasto:

  • Mąka owsiana (475g)
  • Olej  (150ml)
  • Jajko (2 szt.)
  • Drożdże (70g)
  • Mleko (150 ml)
  • Cukier (150g)
  • Truskawki( 100g)
  • Rabarbar (400g)

 

Kruszonka

  • Cukier (25g)
  • Masło (25g)
  • Mąka owsiana (25g)

Sposób przygotowania:

Drożdże rozkruszyć do miski. Dodać mleko, jajka i olej. Wsypać cukier i mąkę, całość energicznie wymieszać, odstawić do lodówki na godzinę. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Truskawki pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki. Ciasto wyłożyć na blachę, ułożyć owoce i rabarbar. Wierzch posypać kruszonką. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartość odżywcza i energetyczna 1 porcji (85g): 221 kcal / Białko: 5g / Węglowodany: 26g / Tłuszcze: 11g

Galeria zdjęć