Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Bruschetta z mozarellą i pomidorami

Składniki na 1 porcję: 

·        Chleb żytni razowy 2 kromki (ok. 70g)

·        Mozarella light 1/2 kulki (ok. 60g)

·        Pomidor 1 duża sztuka (ok. 200g) 

·        Czosnek 1 ząbek

·        Cebula 20g

·        Oliwa z oliwek 10g

·        Sól i pieprz 

·        Czosnek granulowany 

·        Oregano

·        Rukola garść

 

Sposób przygotowania:

Pomidora pokrój w kostkę i przełóż do miski, dodaj przeciśnięty czosnek, drobno pokrojoną cebulę, oliwę oraz przyprawy. Na chleb wyłóż pokrojoną w plastry i dokładnie osuszoną mozarellę. Wyłóż na papier do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 10 minut w 180C. Po tym czasie wyjmij z piekarnika, nałóż na grzanki przygotowane pomidory i udekoruj rukolą. 

 

Wartość odżywcza i energetyczna: (370g) 400 kcal I Białko: 18,3g I Tłuszcze: 16,9g I Węglowodany: 47,7g

 

Galeria zdjęć