Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Bruschetta z pomidorami

Składniki na 1 porcję

1 ciabatta

1 większy pomidor

1 łyżka oliwy

1 ząbek czosnku

Kilka gałązek rozmarynu

Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidora umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pokrojoną na kromki ciabattę skropić oliwą i ułożyć na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż pieczywo będzie miało złoty kolor. Na grzanki nałożyć pomidory i od razu podawać.

Wartość odżywcza i energetyczna 1 porcji (230g): 343 kcal / Białko: 10,2g / Węglowodany: 49,5g / Tłuszcze: 11,3g

Galeria zdjęć