
Ciasteczka z ziarenkami
Przepis na 20 porcji:
- 4 łyżki migdałów (60g)
- 4 łyżki orzechów włoskich (60g)
- 4 łyżki ziaren sezamu (40g)
- 4 łyżki pestek dyni (40g)
- ½ szklanki suszonej żurawiny (50g)
- 1 białko jajka (35g)
- 1 łyżka miodu (25g)
- szczypta soli
- olej do smarowania papieru do pieczenia (3g)
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj wszystkie składniki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem. Łyżką wykładaj porcję masy i formuj cienkie okręgi. Piecz ok. 20min w rozgrzanym do 180st C piekarniku.
Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 157 kcal/Białko: 2 g/Tłuszcze: 6 g/Węglowodany: 27 g