Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Ciastka pomidorowe ze słonecznikiem

Przepis na 20 porcji

1 szklanka soku pomidorowego (200 ml)

2 szklanki mąki (500g)

1 banan (120g)

½ szklanki oliwy (100 ml)

½ szklanki pestek słonecznika (80g)

½ szklanki cukru trzcinowego (120g)

1 kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej (5g)

½ łyżeczki soli (3g)

 

Sposób przygotowania:

Banana, cukier, oliwę i sok pomidorowy zblendować na gładką masę. Mąkę wymieszać z sodą i solą, wlać pomidorową masę, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i posypać pestkami słonecznika. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone ciasto pokroić w kwadraty.

Wartości odżywcze i energetyczne 1 porcji (46,5g): 151 kcal / Białko: 3g / Węglowodany: 19g / Tłuszcze: 7g

Galeria zdjęć