Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Czekoladowa owsianka wegańska

Składniki na 2 porcje:

  • 55 g płatków  owsianych górskich
  • 450 ml mleka owsianego niesłodzonego
  • 10 g nasion chia
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanili (opcjonalnie)
  • 10 g kakao naturalnego niesłodzonego
  • 20 g syropu z agawy lub 20 g syropu klonowego
  • 40 g masła orzechowego
  • 2 łyżki jogurtu sojowego
  • Owoce jagodowe, świeże, ilość do podania (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1. Do garnka wlać mleko owsiane dodać płatki owsiane , nasiona chia kako , dodać ekstrakt z wanilii i syrop z agawy i podgrzewać i mieszać.

2. Do ugotowanych składników dodać masło orzechowe i mieszać 30 s. Przełożyć do 2 miseczek i odstawić na 5 min do zgęstnienia.

3. Kakaową owsiankę z nasionami chia i masłem orzechowym podawać bezpośrednio po przygotowaniu, przystrojoną  jogurtem sojowym i owocami jagodowymi.

Wartości odżywcze (1 porcja): 347 kcal /Białko:13,1 g /Węglowodany:41 g /Tłuszcz:17,5 g

Galeria zdjęć