Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Czekoladowa owsianka z orzechami i owocami

Przepis na 1 porcję:

  • 40g płatków owsianych
  • 1 łyżka kakao (10g)
  • 200ml mleka 2%, ew. napój roślinny
  • ½ szklanka wody
  • 1 orzech włoski (4g)
  • 2 posiekane suszone daktyle (10g)
  • 1 łyżeczka masła orzechowego (10g)
  • garść owoców sezonowych lub z mrożonki: maliny, borówki (70g)
  • ew. erytrol do smaku

Sposób przygotowania:

Płatki ugotuj w mleku ze szczyptą soli i erytrolu. Pod koniec jeśli będzie za gęsta dolej ew. wody. Podawaj z masłem orzechowym, pokruszonymi prażonymi orzechami i owocami.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  433 kcal/Białko: 17 g/Tłuszcze: 15 g/Węglowodany: 63 g

Galeria zdjęć